ua en ru

Революційний криптотиждень наблизив Біткоін до історичних максимумів, - аналітик

Революційний криптотиждень наблизив Біткоін до історичних максимумів, - аналітик

Біткоін продовжує займати першу сходинку серед 837 криптовалют

Революційний криптотиждень наблизила Біткоін до історичних максимумів. Про це в коментарі РБК-Україна розповів аналітик "Альпарі" Владислав Антонов.

"Згідно з даними CoinMarketCap, біткоін продовжує займати першу сходинку серед 837 криптовалют. На момент написання огляду його капіталізація становить 46,492 млрд доларів. На тлі вчорашнього підвищення котирувань до 2820 доларів частка биткоина зросла з 44,6% до 45,5%", - зазначив він.

Аналітик підкреслив, що 3 серпня курс BTC/USD виріс до 2820 доларів при проходженні першої зони опору 2572-2762 доларів.

"Пробите опір стало підтримкою, яка виступила плацдармом для нового ралі курсу биткоина. Після 9-годинної низхідної корекції зростання пари BTC/USD відновився з новою силою", - сказав Антонов.

Він зазначив, що в ході європейської сесії покупці успішно пройшли другу зону опору 2805-2820 доларів.

"Внутрішньоденний максимум зафіксований на 2743,80 доларів. Тепер у покупців під прицілом знаходиться рівень 2890 доларів. В якості проміжної точки опору виступить горизонтальний рівень 2864 доларів", - розповів експерт.

На цьому тижні після поділу мережі біткоин і появи нової кріптовалюти Bitcoin Cash ринки заспокоїлися, підкреслив Антонов. За його словами, волатильність повернулася до колишніх значень.

"Майнери займаються пошуком нових блоків двох біткоінов. Учасники ринку очікують, що обидві найпопулярніші кріптовалюти продовжать розвиватися і з високою ймовірністю будуть підтримувати один одного", - додав аналітик.