ua en ru

Реверсний газ коштуватиме Україні менше 385 дол. за 1 тис куб. м, - глава "Нафтогазу"

Реверсний газ коштуватиме Україні менше 385 доларів за 1 тис. куб. метрів.

Реверсний газ коштуватиме Україні менше 385 доларів за 1 тис. куб. метрів. Про це журналістам у Києві сказав голова Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ціну ми не коментуємо, але вона менш 385 дол. за тисячу кубометрів. Точної ціни я не скажу, тому що це комерційна таємниця", - сказав він.

Коболєв також додав, що зі Словаччини Україна може закачувати близько 10 млрд кубометрів на рік. "Якщо його (газопровід, - ред.) заповнити повністю, то він замістить приблизно 40% необхідного Україні імпорту", - пояснив глава НАКу.

Нагадаємо, 2 вересня словацький газовий оператор компанія Eustream перейшла від тестових поставок газу в Україну на повноцінні комерційні. Зокрема, в місті Вельке Капушани (Словаччина) 2 вересня відбулася церемонія відкриття газопроводу "Вояни-Ужгород", який забезпечить реверсні поставки газу в Україну.

16 серпня 2014 р. Словаччина почала тестове прокачування по газопроводу Вояни-Ужгород. Добове надходження газу становила 2 млн куб. м. З 2 вересня обсяг поставок повинен збільшитися до 27 млн куб. м газу на добу.

Реалізація другого етапу зазначеного проекту запланована на 1 березня 2015 р.

28 квітня 2014 р. "Укртрансгаз" і Eustream домовилися про реверс газу в Україну.