ua en ru

Рева розповів, коли Рада може прийняти пенсійну реформу для військових

Рева розповів, коли Рада може прийняти пенсійну реформу для військових Фото: вже скоро ВР може прийняти пенсійну реформу для військових (РБК-Україна)

Це питання вже стоїть на порядку денному уряду

Верховна Рада може прийняти пенсійну реформу до кінця 2017 року, та ввести її в дію з 1 січня 2018. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

За його словами, загальна пенсійна реформа обговорювалася урядом і парламентом протягом 18 місяців і зараз Кабінет міністрів зайнятий розробкою нового пенсійного законопроекту саме для військовослужбовців.

Наступним кроком", за словами міністра, буде робота над накопичувальною системою пенсій.

"Звичайно, ми все повинні робити швидко. Мова йде про те, що часу на те, щоб розгойдуватися, взагалі немає. Ми пенсійну реформу 18 місяців пробивали. Але зрушити потяг з місця набагато складніше, ніж коли він вже починає рухатися", - . Зараз у нас "другий поїзд" - це пенсійна реформа для військовослужбовців, ми зараз відпрацьовуємо законопроект, щоб прийняти до нового року та ввести в дію з 1 січня. Далі - накопичувальна система. Немає часу, щоб почивати на лаврах.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив про те, що осучаснення (підвищення-ред.) пенсій в Україні обійдеться державному бюджету в 22-23 млрд гривень до кінця цього року.