ua en ru

Рева розповів, наскільки зросла зарплата в Україні з початку року

Рева розповів, наскільки зросла зарплата в Україні з початку року Фото: Андрій Рева

За 4 місяці заробітня плата зросла на 37%

Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, що з початку року заробітна плата в Україні за 4 місяці виросла на 37%. Про це повідомили у прес-службі Мінсоцполітики, з посиланням на інтерв'ю міністра одному з українських телеканалів.

"За 4 місяці з початку року заробітна плата в Україні зросла на 37%, на 45% зросли доходи місцевих бюджетів від податку на доходи фізичних осіб, а станом на 1 травня Пенсійний фонд отримав понад плану 7,9 млрд гривень, що дозволяє очікувати надходження необхідної суми для підвищення пенсій", - заявив Рева.

За його словами, це означає, що не потрібно дотувати зростання пенсій з бюджету, а на це будуть власні надходження Пенсійного фонду. Міністр додав, що уряду вдалося уникнути зростання інфляції завдяки продуманим крокам у минулому році.

"Саме тому спочатку була ліквідована прив'язка мінімальної зарплати до прожиткового мінімуму, і вже після того піднято розмір зарплат, що забезпечило необхідний ресурс для підвищення соціальних виплат і дозволило прогнозувати перерахунок пенсій", - резюмував Рева.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Андрія Реви, що мінімальна зарплата в Україні зросте в 2018-2019 роках з урахуванням можливих негативних наслідків.