ua en ru

Рева назвав чотири пріоритети соцполітики в Україні

Рева назвав чотири пріоритети соцполітики в Україні Фото: Андрій Рева розповів про пріоритети уряду у соцполітиці

Глава Мінсоцполітики розповів про основні завдання уряду у забезпеченні добробуту українців

У Кабміні визначили чотири пріоритетні напрями здійснення соціальної політики в Україні. Про це міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив на засіданні Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, передає прес-служба Мінсоцполітики.

"Найбільш актуальним завданням Уряд вважає не пасивне пристосування соціальної політики до обмежених фінансово-матеріальних ресурсів країни, а визначення основних пріоритетів соціальної політики та реформ, які дають змогу впроваджувати в життя принципи соціальної справедливості та забезпечити постійне підвищення добробуту населення”, - сказав Рева.

Першим пріоритетом було визначено комплексну реформу системи оплати праці, запровадження європейських стандартів у сфері соціально-трудових відносин.

"Результатом наших зусиль став ухвалений 6 грудня 2016 року Верховною Радою України Закон № 1774 з інноваційними нововведеннями, які відкрили шлях до позитивних змін у сфері соціально-трудових відносин", - заявив міністр.

Другим пріоритетом він назвав реформу системи пенсійного забезпечення, третім - забезпечення адресності надання державної соціальної допомоги, четвертим - децентралізацію системи соціальних послуг та їх розвиток на рівні територіальних громад.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України запровадив єдині принципи перерахування коштів для осіб на повному державному утриманні.