ua en ru

Коаліція на чолі з США має намір перемогти ІДІЛ в 2016 році

Коаліція на чолі з США має намір перемогти ІДІЛ в 2016 році Фото: ІДІЛ

Стратегія полягає в тому, щоб відбити у терористів іракське місто Мосул і сирійське місто Ракка

Коаліція на чолі з США має намір перемогти "Ісламську державу" (ІДІЛ) в 2016 році, відбивши у терористів іракське місто Мосул і сирійське місто Ракка. Про це повідомляє Reuters з посиланням на арабські і західні офіційні джерела.

За словами джерел агентства, стратегія полягає у тому, щоб, позбавивши ІДІЛ значної частини контрольованій ним території, деморалізувати його рядових членів і зробити непривабливим для інших джихадистів.

Іракський джерело, знайоме зі стратегією, підтвердив, що план полягає в тому, щоб завдати ударів по Мосулу і Ракка, які вважаються столицями ІДІЛ. Він підкреслив, що Ірак і США рішуче налаштовані до кінця року встановити контроль над територією, займаної ІДІЛ.

"ІДІЛ втрачає здатність утримувати територію в Іраку і проводити всякі складні наступальні дії, які дозволяють їм утримувати захоплені міста", - заявив американський джерело, додавши, що наступ на Мосул почнеться в 2016 році.

Високопоставлений іракський джерело розповіло, що в операції разом з армією країни буде брати участь спецназ з країн коаліції.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року президент США Барак Обама пообіцяв знищити терористичне угруповання "Ісламська держава".

В кінці січня стало відомо, що для боротьби з ІДІЛ США збираються найближчим часом відправити 101 повітряно-десантну дивізію в Ірак.

Крім того, в проект оборонного бюджету 2017 року Адміністрація президента США Барака Обами буде домагатися значного збільшення фінансування боротьби з "Ісламською державою".