ua en ru

RETAIL & DEVELOPMENT BUSINESS EXPO - 2018: підсумки чергової масштабної виставки

RETAIL & DEVELOPMENT BUSINESS EXPO - 2018: підсумки чергової масштабної виставки

29-30 березня на території НСК "Олімпійський" пройшла Друга міжнародна спеціалізована виставка індустрії RETAIL & DEVELOPMENT BUSINESS EXPO - 2018. Захід був організований Асоціацією рітейлерів України - профільним об'єднанням пов'язаних з рітейлом гравців ринку роздрібної торгівлі та компаній. Виставку відвідало близько 2000 гостей з 7 країн світу, включаючи Польщу, Білорусь, Казахстан, Грузію, Туреччину, Єгипет.

RETAIL & DEVELOPMENT BUSINESS EXPO - 2018: підсумки чергової масштабної виставки

Що таке RDB Expo-2018:

  • Виставка, конференція та нетворкінг
  • 2 насичених дні ділової програми
  • Більше 500 рітейлерів і 100 девелоперів
  • 75 компаній-експонентів
  • 60 спікерів - перших осіб рітейлу і девелопменту
RETAIL & DEVELOPMENT BUSINESS EXPO - 2018: підсумки чергової масштабної виставки
ЕКСПОЗИЦІЯ І УЧАСНИКИ ВИСТАВКИ З 7 КРАЇН
Захід проходив в двох форматах: паралельно з конференцією за участю провідних фахівців сфери роздрібної торгівлі та торговельної нерухомості, була також розгорнута масштабна експозона.
Були задіяні 2 виставкові зали, загальною площею 3000 м кв., де представлені 75 компаній експонентів.
І ось лише частина з них: Arricano Real Estate; Budhouse Group; Immochan Ukraine; SMART business; NAI Ukraine; JLL Ukraine; Ощадбанк, Loyaltec, VOVK, RDA, IMEgroup, Sicore, Nova Light, Svitlotec, Нова пошта та багато інших.
У експозоні були представлені також великі київські торгові центри: МФК Gulliver; ТЦ Піраміда, ТРЦ Подоляни, ТРЦ New Way, ТРЦ ПортCity, ТРЦ Мармелад, ТРЦ Мегамолл. Серед якірних експонентів RDB Expo-2018 презентовано новий дворівневий багатофункціональний комплекс ТРЦ Retroville, де під бізнес-центр класу "В" відведено 11147 кв.м. Також в рамках виставки відбулася презентація ТРЦ River Mall, який активно будується на перетині двох жвавих вулиць: Ахматової та Дніпровської набережної. Rive Gauche - унікальний торгово-розважальний центр, проект якого став втіленням нової стратегії розвитку Immochan International "Vision 2030", теж увійшов в число експонентів RDB Expo-2018.
Титульним партнером заходу виступила мережа студій одягу Vovk, генеральний партнер виставки - українська IT-компанія SMART Business, офіційний партнер заходу - МФК Gulliver.

МІЖНАРОДНА ЕКСПЕРТИЗА ТА ОБМІН ПРОФЕСІЙНИМ ДОСВІДОМ

Крім експозиційної частини, гостей та учасників заходу чекали 2 дні насиченої ділової програми. Масштабна конференція включала 10 сесій, які проводилися паралельно в 2 потоки. Кожен із запрошених міг вибрати тему до душі - відповідно до своїх смаків і інтересів. Програма виступів була насиченою і динамічною, і на це було декілька причин. Одна з них полягала в досвідчених цікавих спікерах, якими виступали провідні топ-менеджери галузі. Вони поділилися своїм досвідом, презентували нові кейси і вже існуючі успішні проекти. В ході конференції піднімалися найактуальніші в даний момент для галузі теми. Була проведена детальна аналітика ринку рітейлу і девелопменту, де обговорювалися інновації і тренди. Способи збільшення показників бізнесу розглядалися через призму формування корпоративної культури - підвищення ефективності команди, різних практик системи мотивації, стабільності. Пропонувалися нові концепти для активних продажів: так, Епіцентр презентував свою концепцію дизайну та інновацій; успішним прикладом реконцепції став також бренд Reima.

Бурхливо обговорювалися теми українського рітейлу в світовому контексті - чи може він бути хорошим прикладом для інших країн, і, навпаки, використання міжнародного досвіду в Україні. У сесії "Міжнародний досвід в українських реаліях ринку" виступили спеціальні гості, серед яких - начальник відділу будівництва компанії Koton Альпер Акін. Кожен з присутніх доповнив свій діловий багаж знань.

Було приділено увагу позиціонуванню рітейлу в епоху digital-ери - йшлося про цифрову трансформацію і діджіталізацію, а також тому, як правильно скоординувати свої дії і вибудувати маркетинговий шлях в епоху омніканальності. Обговорювалися сучасні тренди в e-commerce - від ідеї до етапу реалізації.

Презентація нових торгових центрів викликала чималий ажіотаж. Які особливості tenant-mix можна було дізнатися на прикладі нового ТРЦ Rive Gauche, також було презентовано тріо JLL. Що таке "інтермодальні транспортні вузли", які перспективні концепції і формати сучасних ТЦ - все це і багато іншого можна було дізнатися в рамках сесії.

Марафон стартапів - справжня родзинка цього сезону. Спеціальна сесія була присвячена стартапам і бізнес-проектам в сферах рітейла і e-commerce. Гості отримали унікальну можливість розповісти про свою компанію потенційним інвесторам і партнерам. І багато угод дійсно було укладено, чому ми дуже раді.

Учасники заходу, що проявили активність в панельних дискусіях, радували цікавими неординарними питаннями і самі жваво брали участь в їх обговоренні. І як могло бути інакше, адже серед гостей виставки були представники Dragon Capital, MTI, Arricano, McDonald's, Multi Ukraine, River Mall, Leroy Merlin, РЦ Блокбастер, Forum Lviv, ТРЦ Аладдін, ТРЦ Конкорд, Zarina, MOYO, Мануфактура, Даринок, Watsons, Puma Ukraine, NOVUS, Фуршет, MUST HAVE, Vitto Rossi, Мегаспорт, Таврія В, Ів Роше, Salateira, O bag Ukraine, Люксоптика, LPP, BILLA, Brocard, ARGO, СЮФ, METRO, Rozetka, Ельдорадо, Порт Сіті та інші.

Для зручності комунікації в рамках конференції учасники могли встановити спеціальний мобільний додаток.

V.I.P. PARTY

Між дводенними формальними переговорами, угодами і напруженими динамічними панельними дискусіями учасники та гості RDB Expo-2018 могли розслабитися в неформальній обстановці яскравї і запальної вечірки. Гравців ринку роздрібної торгівлі та комерційної нерухомості чекала комплексна розважальна програма: фуршет, DJ, розіграші цінних призів від партнерів, серед яких були Yves Rosher, Lush, FALKE, Алоха, 1dea.me, Orner, Штуки, BODO, компанія "Конфітюр" і багато інших. Вечірку відвідали близько 300 учасників - спікерів, партнерів, гостей RDB Expo, а також членів і партнерів Асоціації рітейлерів України. Основною метою заходу було зміцнити старі зв'язки, завести корисні знайомства і насичено провести час в колі колег і друзів.

RETAIL & DEVELOPMENT BUSINESS EXPO - 2018: підсумки чергової масштабної виставки

"Виставка RDB Expo - це робочий простір для гравців ринку рітейлу і девелопменту. І нам, як організаторам, приємно мати відношення до формування культури проведення такої масштабної галузевої події. Виставка, що вже зарекомендувала себе в минулому році як ідеальне місце зустрічі діючих і нових бізнес-партнерів, зміцнила свої позиції. Організацію заходу було якісно поліпшено, про що можна судити також на підставі зворотного зв'язку. Експозиція стала ще більш розгорнутою, додавши в об’ємі 40%, у порівнянні з попереднім роком. Були презентовані абсолютно нові для українського ринку бренди - DeFacto і Koton, а також підписано низку нових контрактів і угод. У подальших планах - нарощування оборотів і розширення аудиторії, а також якісне збільшення присутності в рамках заходу міжнародних компаній", - прокоментував Андрій Жук, Голова правління Асоціації рітейлерів України.

RDB Expo - головна подія для професіоналів ринку рітейлу і девелопменту в Україні та країнах колишнього СНД. Проводиться щорічно навесні: https://rau.ua/uk/retail-development-business-expo/.

Организатор выставки – Ассоциация ритейлеров Украины, профильное объединение игроков рынка розничной торговли и компаний, непосредственно связанных с ритейлом. Ассоциация действует как независимое неприбыльное объединение юридических лиц.В число членов Ассоциации ритейлеров Украины входят более 100 ведущих национальных брендов. Мероприятия Ассоциации посещают 3000-3500 представителей торговых марок и девелоперов.

Сайт: https://rau.ua/uk/.