ua en ru

Яресько заявила про готовність сформувати Кабмін технократичний

Яресько заявила про готовність сформувати Кабмін технократичний Фото: Наталія Яресько готова зайнятися формуванням нового Кабміну

Наталія Яресько публічно погодилася зайнятися переформатуванням уряду

Міністр фінансів України Наталія Яресько готова сформувати склад "технократичного" Кабінету міністрів. Про це вона повідомила у своєму Facebook.

Заява Яресько

"На мою думку, впоратися з цими завданнями в такій політичній ситуації може тільки технократичний уряд - тобто команда "нічиїх" людей, які не мають політичного минулого, не підкоряються жодному з олігархів або "друзів" політиків і не мають політичних амбіцій на майбутнє. Я готова зібрати таку команду, яка прямо зараз здатна працювати на інтерес всієї країни, всіх її громадян, а не окремих політичних або бізнес-груп", - заявила Яресько.

Бувають часи, коли потрібна велика політика, щоб всією країною обговорювати фунаментальні питання її політичного майбутн...

Опубліковано Наталія Енн Яресько / Natalie Ann Jaresko 22 березня 2016 р.

Свою ініціативу Яресько пояснила тим, що на шляху прогресу країни зараз постало політична криза.

"Кілька тижнів тому Президент України Петро Порошенко і Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонували мені почати діалог і представити їм свій план швидкого виведення країни з кризи. В останні тижні ходить багато різних чуток і припущень, тому я вирішила поділитися своїми думками з цього приводу", - зазначила глава Мінфіну.

На її думку, в Україні настав момент, коли потрібно деполітизувати економічні процеси і об'єднати кращі таланти і ресурси для вирішення безпрецендентних викликів, з якими зіткнулася країна".

"Для цього український Уряд має зосередитися на двох ключових питаннях: відновлення довіри громадян та зростання української економіки. Для відновлення довіри і зростання економіки Уряду потрібно не просто зробити один або два кроки вперед, а зробити величезний стрибок", - заявила Яресько.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що БПП підтримує ідею "технократичного" Кабміну, НФ виступає за "партійний".