ua en ru

Яресько: кредити Японії допоможуть Україні задовольнити нагальні фіскальні потреби

Яресько: кредити Японії допоможуть Україні задовольнити нагальні фіскальні потреби Фото: Наталя Яресько

Країна висхідного сонця у 2014 р. надала Україні 10 млрд ієн бюджетної підтримки

Кредити Японії допоможуть стабілізувати економіку України. Про це сьогодні заявила міністр фінансів України Наталія Яресько після підписання угоди про гарантії запозичення для "Проекту модернізації Бортницької станції аерації" між Кабінетом міністрів України та Японським агентством міжнародного співробітництва (JIKA), передає кореспондент РБК-Україна.

"З моменту революції гідності Японія постійно підтримувала Україну. У 2014 році Японія надала Україні 10 млрд ієн бюджетної підтримки. І в цьому році Японія оголосила про надання ще 300 млн доларів у рамках спільного зі Світовим банком проекту позики для політики розвитку. Ці кошти допоможуть Україні задовольнити нагальні фіскальні потреби, стабілізувати економіку країни і відповісти на існуючі виклики через здійснення реформ", - заявила Яресько.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України і Японське агентство міжнародного співробітництва (JIKA) сьогодні, 15 червня, підписали угоду про гарантії запозичення для проекту модернізації Бортницької станції аерації (БСА).