ua en ru

Яресько допускає правки до закону в частині адміністрування ПДВ для аграріїв

Яресько допускає правки до закону в частині адміністрування ПДВ для аграріїв Фото: Наталія Яресько

3 різних варіанти розподілу ПДВ для аграріїв буде складно адмініструвати

Міністр фінансів Наталя Яресько допускає правки до закону в частині адміністрування податку на додану вартість для аграріїв. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона підкреслила, що три різні варіанти розподілу податку на додану вартість для аграріїв в 2016 році, затверджені Верховною Радою в податкових правках, створюють складнощі для адміністрування.

"Думаю, це буде дуже складно адмініструвати, оскільки - три різних стандарти. Я б не хотіла, щоб цей варіант компромісу збільшив тиск фіскальних служб", - сказала вона.

Міністр допустила, що доведеться працювати з депутатами для внесення правок до прийняті норми.

Крім того, вона вважає, що три спецрежими з податку на додану вартість для аграріїв викличуть питання Міжнародного валютного фонду.

"Щодо аграріїв, створення трьох спецрежимів, по ПДВ, вже є компромісним варіантом. Створення одного... перехідного періоду спецрежиму для аграріїв один, розщеплення 75 на 25 було компромісним варіантом, які сам президент України обговорив на найвищих рівнях з МВФ... Я не впевнена, що це (3 спецрежима) буде узгоджено з МВФ, такий потрійний підхід, бо домовлялися з президентом про один підхід, але будемо працювати, щоб переконати їх у цьому. Додаткових змін, я думаю, не може бути в цьому році, це перехідний період", - підкреслила Яресько.

Нагадаємо, в першому кварталі 2016 року закон про держбюджет може бути відкоригований у частині перегляду спецрежиму ПДВ для аграріїв, повідомив перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.