ua en ru

Яресько: дефіцит до 3,7% ВВП - головний орієнтир при плануванні держбюджету на 2016 р

Яресько: дефіцит до 3,7% ВВП - головний орієнтир при плануванні держбюджету на 2016 р Фото: міністр фінансів Наталія Яресько

Виходячи саме з цього показника повинна здійснюватися податкова реформа

При плануванні державного бюджету на 2016 рік уряд має орієнтуватися на те, щоб його дефіцит не перевищував 3,7% ВВП. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила міністр фінансів Наталія Яресько, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дефіцит держбюджету 3,7% ВВП - це наш головний орієнтир на наступний рік", - заявила Яресько.

За її словами, виходячи саме з цього показника повинна здійснюватися податкова реформа.

"Наша модель податкової реформи вимагає зменшення державних надходжень додаткові приблизно 60 мільярдів гривень... Відповідно, якщо зменшуються надходження на 60 мільярдів, і зменшити витрати 60 мільярдів - цього вимагає закон, щоб не зруйнувати економічну стабільність", - зазначила міністр.

При цьому вона також підкреслила, що Мінфін готовий до зменшення витрат, але питання про те, яких саме сфер торкнеться це скорочення, вимагає публічного обговорення. Також Яресько анонсувала поліпшення системи адміністрування податків найближчим часом.

"Ми продовжуємо здійснювати кроки в напрямку поліпшення адміністрування і найближчим часом, я вам зараз можу це сказати, ви будете чути нові решетильные кроки в цьому напрямку", - заявила Яресько.

Нагадаємо, Яресько попросила кредиторів вдвічі збільшити обсяг фінансування України.