ua en ru

У Решетилівці в рамках "Великого будівництва" з’явиться інклюзивний спортцентр, - ОДА

У Решетилівці в рамках "Великого будівництва" з’явиться інклюзивний спортцентр, - ОДА Фото: у Решетилівці в рамках "Великого будівництва" з’явиться інклюзивний спортцентр (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

У Решетилівці в рамках "Великого будівництва" з’явиться повністю інклюзивний фізкультурно-спортивний та реабілітаційно-відновлювальний комплекс "Колос".

Про це повідомляє прес-служба Полтавської обласної державної адміністрації, опублікувавши відео з будівельного майданчику.

Роботи почались у квітні цього року в рамках програми президента "Велике будівництво". Старий спортзал демонтували, а на його місці зводять новий 36-метровий спортивний простір.

У комплексі також будуть кімнати для спортсменів, побутові приміщення. Загальна потужність закладу складає 30 ліжко-місць.

"Об’єкт зводять відповідно до нових будівельних норм із забезпеченням безбар’єрного простору. У цьому спорткомплексі одним із напрямів буде реабілітація та спортивна підготовка людей з інвалідністю", - говорить голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

За його словами, комплекс у Решетилівці може стати центром розвитку інклюзивного спорту в області, куди приїжджатимуть на змагання, тренування та реабілітацію українські та міжнародні атлети з інвалідністю.

На будівництво "Колосу" витратять 45 млн гривень, значну частину з яких надає Європейський інвестиційний банк.