ua en ru

Всі рішення стосовно "Укрзалізниці" буде приймати Кабмін, - Саєнко

Всі рішення стосовно "Укрзалізниці" буде приймати Кабмін, - Саєнко Фото: Олександр Саєнко

На Мінекономрозвитку покладено лише повноваження з підготовки проектів таких рішень

Всі рішення стосовно управління і звітності "Укрзалізниці" будуть прийматись Кабінетом міністрів України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко.

Так, Саєнко наголосив, що Кабмін, згідно чинного законодавства, був і залишається органом, який управляє корпоративними правами держави стосовно "Укрзалізниці".

"Тому інформація про нібито перепідпорядкування "Укрзалізниці" від Мінінфраструктури до Мінекономіки не відповідає дійсності", - повідомив він.

Саєнко пояснив, що досі частина функцій, пов’язаних з управлінням "Укрзалізницею" була делегована Кабміном до Міністерства інфраструктури, проте у середу, 18 січня 2016 року, Кабмін відкликав ці делеговані функції.

"Своїм рішенням у середу Кабмін лише відкликав ці делеговані функції. Відтепер всі рішення стосовно управління компанії і її звітності будуть прийматись не Мінінфраструктури одноосібно, а Кабінетом міністрів, який є колегіальним органом. На Мінекономрозвитку покладено лише повноваження з підготовки проектів таких рішень", - пояснив він.

Хотів би прояснити деякі питання щодо історії навколо Укрзалізниці Кабмін, згідно чинного законодавства, був раніше і ...

Опубліковано Саєнко Олександр 20 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що при передачі повноважень МЕРТ буде регулювати закупівлі, ремонт і кадрові призначення в "Укрзалізниці".