ua en ru

Рішення НБУ від 24-25 лютого дозволять стабілізувати ситуацію і прогнозувати курс долара, - Кубів

Рішення Національного банку України (НБУ) від 24-25 лютого 2014 р. дозволять стабілізувати фінансову ситуацію в країні та прогнозувати курс долара.

Рішення Національного банку України (НБУ) від 24-25 лютого 2014 р. дозволять стабілізувати фінансову ситуацію в країні та прогнозувати курс долара. Про це заявив новопризначений голова Нацбанку Степан Кубів, передає прес-служба ВО "Батьківщина".

За його словами, станом на сьогодні, НБУ виконує всі зовнішні зобов'язання перед кредиторами; комерційні банки і платіжна система в цілому працює у звичайному режимі; регулятор застосував деякі принципи щодо комерційних банків, які зроблено лише з метою забезпечити повернення вкладів та впевненості людей.

При цьому Кубів додав, що найстрашніше, що могло бути з депозитами - вже відбулось і рішення, які ухвалив вчора і сьогодні НБУ дозволяє стабілізувати ситуацію та мати можливість прогнозувати курс долара. Позитивні зміни, які відбуваються в політиці, відновлення переговорів з європейськими і світовими лідерами і найголовніше - віра людей - дозволить стабілізувати ситуацію в Україні в цілому.