ua en ru

Рішення про закриття диппредставництв РФ прийняв Трамп

Рішення про закриття диппредставництв РФ прийняв Трамп фото: Білий дім (obamawhitehouse.archives.gov)

У Білому домі заявили, що рішення закрити диппредставництва прийняв Трамп

У Білому домі заявили, що рішення закрити три дипломатичних об'єкта Росії, в тому числі генконсульство країни в Сан-Франциско, прийняв президент США Дональд Трамп. Про це повідомляє Reuters.

Держдеп США заявив про рішення закрити російське генконсульство в Сан-Франциско і представництва у Вашингтоні і Нью-Йорку напередодні 31 серпня. У відомстві пояснили, що США таким чином "повністю виконали рішення уряду Російської Федерації скоротити чисельність американської дипломатичної місії в Росії". Це рішення Москви Держдеп назвав "безпідставним".

Як наголошується, генеральне консульство Росії в Сан-Франциско оголосило про припинення прийому відвідувачів з п'ятниці, 1 вересня. У генконсультсві у свою чергу рішення про закриття порахували "недружнім кроком".

Повідомляється, що РФ заявила про скорочення співробітників дипломатичних відомств США в кінці липня. Скорочення торкнулося понад 700 осіб, в основному громадян Росії, які працювали в американських диппредставництвах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обіцяє вжити заходів у відповідь на вимогу Сполучених Штатів закрити консульство РФ в Сан-Франциско.