ua en ru

Рішення Трампа щодо статусу Єрусалима може відкинути Європу в "темні часи", - Могеріні

Рішення Трампа щодо статусу Єрусалима може відкинути Європу в "темні часи", - Могеріні Фото: Федеріка Могеріні (flickr.com/eeas)

Мегеріні каже, що це рішення вже спричинило страйки палестинців та заклики до повстання

Рішення президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа визнати офіційно Єрусалим в якості столиці Ізраїлю може відкинути регіон "назад в ще більш темні часи". Про це сказала верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні, передає AFP.

"Оголошення президента Трампа про Єрусалим має дуже тривожне потенційний вплив. Це дуже крихкий контекст, і це оголошення може відправити нас назад в ще більш темні часи, ніж ті, в яких ми вже живемо", - сказала Федеріка Могеріні.

За її словами, це рішення вже спричинило страйк палестинців і закликів до повстання, а військові Ізраїлю розгорнули сотні військ.

Нагадаємо, в середу, 6 грудня, президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. Незабаром Державний департамент США закликав владу Ізраїлю не поспішати з відповіддю на заяву президента Дональда Трампа про статус Єрусалиму.

У четвер, 7 грудня, Міністерство закордонних справ Іраку викликало посла США, щоб передати йому ноту протесту проти рішення Трампа щодо Єрусалиму.