ua en ru

Американського посла викликали до МЗС Іраку через рішення Трампа по Єрусалиму

Американського посла викликали до МЗС Іраку через рішення Трампа по Єрусалиму Фото: Дональд Трамп (president.gov.ua)

Послу США вручать ноту протесту

Посла Сполучених Штатів Америки (США) викликали до Міністерства закордонних справ (МЗС) Іраку через рішення глави США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Про це повідомляє прес-служба іракського МЗС.

"МЗС Іраку викликає посла США, щоб передати йому ноту протесту проти рішення президента США щодо Єрусалиму", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, іракський прем'єр Хайдер аль-Абаді попередив США про "небезпечні наслідки" такого рішення і заявив, що Вашингтон "повинен відкликати свою заяву для того, щоб зупинити ескалацію, яка веде до екстремізму і створює атмосферу, яка допомагає тероризму".

Так, лідер палестинського руху ХАМАС Ісмаїл Ханія раніше закликав до нової "інтифади" - збройної боротьби проти Ізраїлю у відповідь на заяву президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державний департамент США закликає владу Ізраїлю не поспішати з відповіддю на заяву президента Дональда Трампа про статус Єрусалиму.

"Хоча ми визнаємо, що ви будете публічно вітати цю новину, ми просимо вас почекати з офіційною відповіддю", - зазначено у зверненні представників США в Тель-Авіві.