ua en ru

Рішення про проведення виборів у прифронтових містах приймуть восени, - Зубко

Рішення про проведення виборів у прифронтових містах приймуть восени, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Зубко розуміє занепокоєння Туки і Жебрівського

Рішення про проведення виборів у прифронтових містах на Донбасі приймуть восени. Про це заявив в інтерв'ю "5 каналу" віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"По-перше, всі ми знаємо, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Графіки відомі всім. Ми розуміємо, що ми маємо провести вибори на всій території України. Однак враховуючи факт агресії на Донбасі, є серйозне питання безпеки громадян. Безпеки не тільки під час голосування, але і під час кампанії. Щоб не було залякування, тиску і т. д.", - сказав Зубко.

За його словами, можна зрозуміти місцеву владу, яка не бажає проведення виборів в ряді міст областей.

"Тому я розумію і Георгія Туку, і Павла Жебрівського, які не бачать за умов такої агресії можливостей для проведення виборів у прифронтових містах. Це їх питання - забезпечення безпеки громадян. Я думаю, рішення про це (вибори у прифронтових містах - ред.) буде прийматися ближче до виборів. Але я хочу наголосити, що військово-цивільні адміністрації, які введені, вони не зі стелі взяти. Ще рік тому Луганська обласна рада самоусунулась від прийняття рішень. Донецька з вересня теж не працювала", - додав Зубко.

Нагадаємо, у ЦВК заявлвли, що вибори Луганської і Донецької облрад можна провести всупереч окупації.