ua en ru

Рішення про надання Україні американського зброї готове на 99%, - Саакашвілі

Рішення про надання Україні американського зброї готове на 99%, - Саакашвілі

Рішення про надання Сполученими Штатами Америки оборонного озброєння Україні готове на 99%. Про це в ефірі "5 каналу" заявив позаштатний радник Президента України, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

"Америка - демократична країна, тому було дуже важливо, що публічно звучало в Конгресі та Сенаті, й буде звучати на наступному тижні гучна вимога дати Україні зброю. Це звучить зараз по всім засобам масової інформації США. Коли Президент Порошенко сказав про це в Конгресі в своєму тріумфальному виступі у вересні минулого року, для багатьох це стало несподіванкою та багато хто про це навіть слухати не хотів. Зараз, практично, це рішення на 99 відсотків підготовлено. Коли буде останній, самий значний відсоток я не знаю, сподіваюся - протягом найближчого часу, тому що часу в України дуже мало", - заявив Саакашвілі.

За його словами, отримання Україною оборонної зброї "буде потужним сигналом для того, щоб врятувати тисячі й тисячі людських життів".

"Зупинити подальшу російську агресію, ми всі знаємо, що Путін спробує зараз не тільки Маріуполь, але і весь південний фланг захопити, потім він спробує звалити уряд у Києві. Українській державі треба оборонятися та захищати свою безпеку", - підкреслив грузинський екс-президент.

Нагадаємо, напередодні держсекретар США Джон Керрі анонсував рішення Президента Барака Обами щодо постачання зброї Україні в найближчі дні.