ua en ru

Рішення народу має стати законом для політиків, - Загородній

Вузькополітичне, кон'юнктурне рішення ВР про скасування закону "Про основи державної мовної політики" обурило громадськість у всіх регіонах країни. Про це заявив Юрій Загородній, Член Координаційної ради Громадського руху "Український вибір".

"Дії парламентаріїв засудили і на майдані. Там вимагали зняти депутатську недоторканність, знайти і покарати тих, хто віддавав накази і стріляв у протестувальників, вимагали сформувати уряд народної довіри. Але жодну з цих умов депутати не виконали, а тому просто вирішили відкупитися від народу "мовним" законом", - повідомив він.

За його словами, політичні лідери як і раніше ігнорують думку народу, позбавляючи його законного права на волевиявлення.

Загородній відзначає, що відповідальність за кровопролиття в Києві сьогодні цілком лежить на політиках - як провладних, так і опозиційних, які узурпували владу.

"Український вибір" неодноразово заявляв про неприпустимість подібних дій. Ми переконані: рішення з життєво важливих для країни питань слід приймати тільки на всеукраїнському референдумі. Форма правління, державний устрій, статус мов, громадянства, вступу до міжнародних блоки та об'єднання, окремі закони і Конституція України - всі ці питання мають бути винесені на референдум", - підкреслив політик.