ua en ru

Рішення Лондонського суду щодо Сергія Максимова (копія документа), - VAB банк

ПАТ «Всеукраїнський акціонерний банк» («ВіЕйБі банк») прийняв рішення опублікувати текст рішення Високого суду Лондона щодо колишнього голови наглядової ради банку Сергія Максимова. До такого рішення банк спонукало заяву Максимова про неспроможність дій банку і його менеджменту щодо захисту інтересів установи, повідомляє прес-служба банку.

«Публікація фотокопії оригіналу рішення Лондонського суду дозволить остудити запал Максимова, компанії якого все ще повинні «ВіЕйБі банку» близько 1 млрд грн і борг якого якраз і став приводом для звернення до британського арбітраж. Подібного роду заяви з боку Максимова демонструють рівень його юридичної безграмотності та бажання уникнути покарання за здійснені ним протиправні дії», - прокоментував рішення банку голова його правління Денис Мальцев.

Крім того, згідно з рішенням Лондонського суду, Максимов є безпосереднім відповідачем у справі або ж кажучи юридичною мовою «першим відповідачем», всі відповідні документи були передані його адвокатам.

За словами Мальцева, на сьогоднішній днів триває розгляд кримінальної справи про борг Максимова і підконтрольних йому компаній перед «ВіЕйБі банком». «Максимов чудово знає про хід цієї справи, оскільки тричі на тиждень спілкується зі слідчими і дає свідчення про причетність до британським та іншим офшорним структурам, на відчуження майна яких накладено заборону Лондонським судом. І поки не привів аргументів, які довели б його непричетність до фінансових махінацій навколо «ВіЕйБі банку»», - додав Мальцев.

Фотокопія оригіналу рішення Лондонського суду

Російський переклад рішення Лондонського суду