ua en ru

Рішення Київради про затвердження результатів конкурсу щодо передачі аеропорту "Жуляни" в оренду є правильним, - О.Довгий

Прес-секретар Київради О.Довгий вважає "абсолютно правильним і своєчасним прийняття рішення Київради про затвердження результатів конкурсу щодо передачі аеропорту "Жуляни" в оренду одному з учасників цього конкурсу". Про це заявив секретар Київради Олесь Довгий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується проекту рішення щодо аеропорту "Жуляни", який був узгоджений на минулому пленарному засіданні, я вважаю цей проект рішення абсолютно правильним і своєчасним, враховуючи, що фінал Євро-2012 вже не за горами. Однією з вимог до столиці для проведення Євро- 2012 є своєчасна підготовка другого приймаючого аеропорту, а це аеропорт "Жуляни", - сказав О.Довгий.
Він також підкреслив, що коштів у бюджеті Києва для проведення реконструкції аеропорту в "Жулянах", а також для будівництва нового терміналу немає, "а значить єдиною можливістю для завершення і здачі цього об'єкта є залучення приватних інвесторів, які вкладуть свої кошти і візьмуть певні зобов'язання щодо своєчасної передачі зазначеного об'єкта ".
За словами О.Довгого, на минулому пленарному засіданні прокуратура міста Києва, а також профільна комісія проінформувала нас про те, що рішення суду є. І рішення суду апеляційної інстанції відповідає рішенню Київради, яке було винесено на користь тієї структури, яка виграла цей інвестиційний конкурс.
Нагадаємо, що Київська рада затвердила результат конкурсу на право оренди майна аеропорту "Жуляни" за товариством "Майстер Авіа" строком на 49 років. За таке рішення проголосували 76 депутатів.
За інформацією лідера фракції БЮТ-Батьківщина (БЮТБ) у Київраді Тетяни Меліхової, це питання було внесено з голосу секретарем Київради Олесем Довгим. За її словами, цим проектом рішення передбачається передати комплекси будівель і споруд за адресами нежитлових будівель аеропорту "Жуляни" товариству "Майстер-Авіа" як переможцю конкурсу терміном на 49 років згідно з додатком.

Зазначимо, що за даними учасників ринку, цю компанію пов'язують з підприємцями Василем Хмельницьким і Андрієм Івановим.