ua en ru

Рішення Інтерполу про зняття Януковича з розшуку буде оскаржене, - Горбатюк

Рішення Інтерполу про зняття Януковича з розшуку буде оскаржене, - Горбатюк Фото: Віктор Янукович

Горбатюк повідомив, що зняття Януковича з розшуку мотивоване наявними недоліками українського законодавства

Рішення Інтерполу про зняття екс-президента України Віктора Януковича з розшуку буде оскаржене. Про це заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, повідомляє прес-служба ГПУ у Facebook.

Так, Горбатюк підтвердив видалення файлів Інтерполу щодо червоної картки розшуку - зняття з міжнародного розшуку Януковича. Горбатюк додав, що інформація з цього приводу надійшла до українських правоохоронців наприкінці квітня 2017 року. При цьому, Інтерпол попередив про конфіденційність наданої інформації і заборону розголошення її деталей.

Горбатюк підкреслив, що зняття з міжнародного розшуку Януковича відбулося не з причин недоліків слідства чи допущених порушень слідчими органами. Він також повідомив, що відповідне рішення буде оскаржене.

За словами Горбатюка, рішення про зняття Януковича з розшуку мотивоване недоліками українського законодавства щодо обрання запобіжного заходу стосовно розшукуваних осіб та статусу підозрюваного.

​Як зазначається, наразі висновки Інтерполу опрацьовуються, після чого буде прийняте рішення щодо подальших дій. Розглядається ймовірність внесення змін до діючого законодавства.

Зазначається, що Янукович був оголошений у розшук у кримінальному провадженні за його підозрою у розтраті коштів, виділених на будівництво телекомунікаційної лінії спеціального зв’язку під час приватизації ВАТ "Укртелеком".

СЕРГІЙ ГОРБАТЮК: РІШЕННЯ ІНТЕРПОЛУ ЩОДО ЗНЯТТЯ З РОЗШУКУ В. ЯНУКОВИЧА БУДЕ ОСКАПЖЕНЕ Начальник Департаменту спеціальни...

Опубліковано Генеральна прокуратура України 3 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Інтерпол документально підтвердив зняття Януковича з міжнародного розшуку.