ua en ru

Рішення ФДМУ про перенесення дати продажу 25% акцій "Київенерго" грає на руку "Полтаваобленерго", - нардеп

Рішення Фонду держмайна України (ФДМУ) перенести дату продажу 25% акцій «Київенерго» сильно б'є по інтересах ДТЕК Ріната Ахметова і підіграє інтересам «Полтаваобленерго», яке пов'язують з Ігорем Коломойським і Костянтином Григоришиним. Таку думку висловив член комітету Верховної Ради з питань ПЕК Олександр Гудима.
«Фонд переніс конкурс з продажу пакета акцій «Київенерго», тим самим, давши «Полтаваобленерго» можливість брати участь у конкурсі... Судячи з усього, зараз власники «Полтаваобленерго» намагається організувати перехід контролю над «Київенерго» від Ахметова до Григоришина і Коломойського», - сказав Гудима.
На його думку, інтерес ФДМУ до долі «Полтаваобленерго» може бути пов'язаний з тим, що Фонд очолює Олександр Рябченко, який був призначений на цю посаду за квотою КПУ. Раніше лідер КПУ та однойменної фракції у ВР Петро Симоненко спростував інформацію про те, що Григоришин є одним із спонсорів комуністів.
ФДМУ переніс конкурс з продажу 25% акцій «Київенерго» з 25 листопада на 9 грудня. Причина перенесення в тому, що конкурсної комісії було потрібно додатковий час для перевірки документації, наданої подали заявки на участь у конкурсі компаніями - ДТЕК і «Полтаваобленерго».