ua en ru

Рішення ЄСПЛ щодо Седлецької спрямоване в ГПУ, - Мін’юст

Рішення ЄСПЛ щодо Седлецької спрямоване в ГПУ, - Мін’юст Фото: Наталія Седлецька (facebook.com/hromadskeua)

Згідно з листом ЄСПЛ, державні органи до 18 жовтня 2018 року мають утриматися від доступу до даних журналістки

У Кабінеті міністрів отримали рішення Європейського суду з прав людини у справі головного редактора програми "Схеми" Наталки Седлецької та спрямували його в ГПУ. Про це повідомив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ, заступник міністра юстиції Іван Ліщина, передає "Радіо Свобода".

"Лист, у якому уряду було надано вказівку відповідно до Правила 39 Регламенту Європейського суду вжити тимчасові заходи, надійшов з Європейського суду з прав людини пізно увечері 18 вересня 2018 року", - розповів Ліщина.

Він повідомив, що "відповідно до вказаного листа уряд має забезпечити, щоб державні органи до 18 жовтня 2018 року утримались від доступу до будь-яких даних стосовно Наталії Седлецької, зазначених в ухвалі Печерського районного суду м. Києва".

Крім того, уряд має до 9 жовтня 2018 року надати Європейському суду всі документи, які стосуються спроб слідчого отримати доступ до даних телефонних комунікацій заявниці у контексті кримінального провадження щодо голови НАБУ Артема Ситника та інформувати суд про подальший розвиток подій.

"Міністерством юстиції було невідкладно підготовлено переклад листа суду та лист до ГПУ, в якому повідомлено про вказівки Європейського суду, необхідність їх виконання, та з проханням вжити вказаних Європейським судом заходів і терміново повідомити про фактичну ситуацію у справі. Наразі очікуємо реакції Генеральної прокуратури", - відзначив урядовий уповноважений.

Нагадаємо, ЄСПЛ 18 вересня зобов'язав українську владу утриматися від доступу до будь-яких даних з телефону головного редактора програми "Схеми" Наталії Седлецької.