ua en ru

Рішення про анулювання ліцензії ПФТС скасовано

Рішення про анулювання ліцензії ПФТС скасовано Фото: ПФТС повернули ліцензію

Про це повідомила Експертно-апеляційна рада з питань ліцензування при державній регуляторній службі України

Ліцензія ПАТ "Фондова біржа ПФТС" знову діє. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування при державної регуляторної службі України, на якому розглядалася скарга ПФТС на рішення Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) від 6 жовтня 2015 року про анулювання ліцензії біржі, повідомляє прес-служба ПФТС.

У повідомленні говориться, що за результатами розгляду справи, члени експертно-апеляційної ради прийняли рішення задовольнити скаргу ПАТ "Фондова біржа ПФТС" і скасувати відповідне рішення НКЦПФР. Таким чином біржа продовжує працювати і виконувати свої зобов'язання перед контрагентами за укладеними договорами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НКЦПФР анулювала ліцензію ПФТС на ведення професійної діяльності на фондовому ринку. Підставою для такого рішення стало документальне підтвердження встановлення факту контролю (вирішального впливу) над діяльністю ліцензіата осіб інших держав, які здійснюють збройну агресію проти України (п. 9 ч. 2 статті 16 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності").