ua en ru

Рішення АМКУ щодо визнання операторів зв'язку монополістами дає можливість НКРЗ регулювати тарифи за взаємопідключення, - аналітик

Рішення АМКУ щодо визнання 8 операторів на ринку вчинення з'єднання в мережах мобільного та фіксованого зв'язку (інтерконнекту) монополістами, швидше за все, дає можливість НКРЗ регулювати тарифи за взаємопідключення. Таку думку висловив старший аналітик інвестиційної компанії BG Capital Олександр Паращій.

На думку експерта, якщо, з огляду на це рішення, НКРЗ візьме на себе функцію встановлення тарифів інтерконекту, це допоможе дрібним операторам отримувати більше прибутку за рахунок великих операторів, з якими вони не можуть встановлювати привабливі для себе, ринкові ставки по інтерконнету.

Він також зазначив, що на кінцевому споживачі це рішення АМКУ ніяк не позначиться. «На кінцевих споживачів це рішення не буде мати впливу, швидше це позначиться на прибутках основних операторів, таких, як МТС, Київстар та Укртелеком».

У той же час, О.Паращій не зміг озвучити прогноз по строках можливого втручання НКРЗ у регулювання тарифів інтерконнекта.