ua en ru

Репресії проти кримських татар після рішення суду ООН нарощуються, - Чубаров

Репресії проти кримських татар після рішення суду ООН нарощуються, - Чубаров Фото: Рефат Чубаров розповів про стан виконання рішення суду ООН

Росія шукає якийсь вихід із того, щоб не виконувати це рішення

Після рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення діяльності в Криму Меджлісу Росія лише нарощує репресії проти кримських татар. Про це заявив нардеп і голова Меджлісу Рефат Чубаров в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Вони (репресії, - ред.) залишаються системними, нарощуються. Ніяких проявів того, що окупанти якимось чином, якщо не беруться за розум, то хоча б озираються на те рішення, яке з'явилося. Деякий парадокс щодо рішення Міжнародного суду ООН. Не виконати це рішення Росія не може, вона не тільки є стороною процесу, вона зобов'язана і знала про це, коли погодилася на цей суд. Але виконувати це рішення вона теж не буде. Вони шукають якийсь вихід із того, щоб не виконувати це рішення", - розповів Чубаров.

На його думку, Росія також не стане виконувати рішення ЄСПЛ щодо недотримання на півострові прав людини.

"Щодо рішення ЄСПЛ. У них вже є накатана доріжка, тому що (Конституційний суд РФ - ред.) дав їм можливість за рішенням Верховного суду Росії рішення, яке приймається Європейським судом із прав людини і нібито суперечить правам людини, вони його виконувати не будуть", - вважає Чубаров.

Нагадаємо, 19 квітня Міжнародний суд ООН виніс проміжне рішення за позовом України проти Росії.