ua en ru

"Репортери без кордонів": Україна піднялася в рейтингу свободи слова на 22 позиції

"Репортери без кордонів": Україна піднялася в рейтингу свободи слова на 22 позиції Фото: Україна піднялася в рейтингу свободи слова на 22 позиції

Загалом організація констатує погіршення ситуації зі свободою слова у світі

Україна піднялася у в рейтингу свободи слова у порівнянні з попереднім роком на 22 позиції - зі 129-го на 107-е місце. Про це свідчать дані щорічного рейтингу свободи слова міжнародної організації "Репортери без кордонів", оприлюдненому в середу, 20 квітня, повідомляє DW.

Як зазначається, за словами керівника німецького відділення "Репортерів без кордонів" Крістіана Міра, насправді це не є "хорошим місцем".


"Роль олігархів у медіасфері все ще залишається проблемою", - додав він, коментуючи ситуацію в Україні.

Як повідомляється, загалом організація констатує погіршення ситуації зі свободою слова у світі. Зокрема, серед країн, в яких за останній рік спостерігалося найбільше погіршення ситуації, - Польща, яка опинилася на 47 місці рейтингу (мінус 29 місць), Таджикистан - 150 місце (мінус 34) та Бруней - 155 місце (мінус 34). На чотири сходинки опустилася і Німеччина - на 16-ту позицію.

Найкраща ситуація зі свободою слова - у Фінляндії, Нідерландах та Норвегії, найгірша - у Сирії, Туркменістані, Північній Кореї та Еритреї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у цілому за 2015 рік в світі було вбито у зв'язку з їх роботою або з незрозумілих причин 110 журналістів.