ua en ru

Renault побудує в Ірані ще один завод по виробництву автомобілів

Renault побудує в Ірані ще один завод по виробництву автомобілів Фото: компанія Renault (flickr/albertize)

Щорічна проектна потужність планованого заводу складає 150 тис. автомобілів

Французька компанія Renault в Тегерані в понеділок, 7 серпня, уклала угоду на будівництво в Ірані заводу з виробництва автомобілів. Про це повідомляє DW.

Наголошується, що щорічна проектна потужність планованого спільного заводу складає 150 тис. автомобілів. Раніше щорічний випуск автомобілів Renault в Ірані становив 200 тис. машин.

Як повідомили в прес-службі Renault, сума укладеної угоди становить 660 млн євро. Партнерами французів стануть іранський державний концерн Idro, а також імпортер автомобілів Renault в цій близькосхідній країні Parto Negin Naseh.

Згідно з даними іранських державних ЗМІ, французько-іранський завод повинен гарантувати створення близько трьох тисяч робочих місць в країні.

Також видання повідомляє, що після скасування міжнародних санкцій відносно Ірану в результаті підписання ядерної угоди уряд країни сподівається досягти модернізації своєї економіки шляхом залучення іноземних інвестицій, в тому числі і з ЄС. Однак багато інвестиційних проектів так і не було реалізовано, почасти через інші санкції Заходу.

Нагадаємо, США вводять нові санкції проти Ірану у відповідь на запуск ракети в космос.