ua en ru

Ремонт такої складності ніхто не виконував: Фрегат "Гетьман Сагайдачний" модернізують

Ремонт такої складності ніхто не виконував: Фрегат "Гетьман Сагайдачний" модернізують Фото: фрегат" Гетьман Сагайдачний " (facebook.com navy.mil.gov.ua)
Автор: Ольга Белей

Державне підприємство Дослідно-проектний центр кораблебудування (ОПЦК) проведе комплекс робіт з ремонту та модернізації флагмана Військово-морських сил Збройних сил України - фрегата "Гетьман Сагайдачний". Роботи подібного обсягу і складності для кораблів такого класу не виконувало жодне підприємство за весь період незалежності України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на концерн "Укроборонпром".

Зокрема уточнюється, що державний контракт про проведення подібних робіт був укладений між ОПЦК і Міноборони в кінці 2021 року.

"Згідно з держконтрактом, роботи будуть проходити в кілька етапів: від загальної оцінки технічного стану корабля до безпосереднього його ремонту і модернізації", - йдеться в повідомленні.

"Роботи подібного обсягу і складності для кораблів такого класу не виконувало жодне підприємство за весь період незалежності України", - зазначив директор-генеральний конструктор ДП "Дослідно-проектний центр кораблебудування" Вадим Борисов.

Крім того, для проведення робіт ОПЦК скооперується з іншими українськими підприємствами, такими як: державне підприємство "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект", державне підприємство "Миколаївський суднобудівний завод" (обидва входять до складу "Укроборонпрому"), суднобудівно-судноремонтний завод "Нібулон" та інші.