ua en ru

Ремонт системи управління на Вуглегірській ТЕС оцінюється в 150 млн грн, - гендиректор "Центренерго"

На Вуглегірській ТЕС повного відновлення вимагають блокові щити управління і комплекс автоматизованої системи управління технологічним процесом (АСУ ТП), вартість яких попередньо оцінюється в 150 млн грн. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив генеральний директор ПАТ "Центренерго" Олександр Чмиренко.

"Питання фінансування робіт з відновлення енергогенеруючого обладнання вирішуватиметься, враховуючи результати його дефекації. Але вже зараз зрозуміло, що повного відновлення вимагають блокові щити управління і комплекс автоматизованої системи управління технологічним процесом (АСУ ТП), вартість яких попередньо оцінюється в 150 млн грн на два блоки", - повідомив Чмиренко.

Проте за його словами, остаточні висновки за термінами відновлення нормальної роботи Вуглегірської ТЕС можна буде зробити тільки після проведення повноцінної дефектації (виявлення можливих дефектів) обладнання станції.

"У наших планах проведення такої дефектації до кінця травня поточного року. Ми розраховуємо на першому етапі до кінця поточного року відремонтувати і включити в роботу два з чотирьох постраждалих енергоблоків і останні два запустити в 2014 р.", - заявив Чмиренко.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Олександр Чмиренко: "Вуглегірська ТЕС буде повністю відновлена в 2014 р."