ua en ru

Релігійні лідери повинні чинити жорсткий опір спробам використовувати релігію для виправдання тероризму - МЗС Ізраїлю

Релігійні лідери повинні вести за собою людей і чинити жорсткий опір спробам використовувати релігію для виправдання тероризму. Про це сьогодні на засіданні Київського міжконфесійного форуму повідомив заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Зеєв Елькін.

"На цьому важливому історичному перехресті ми всі разом повинні вести цивілізацію за собою, повести за собою свої народи в правильному напрямку, з одного боку дати дуже жорсткий і безкомпромісний опір спробам використання релігійної ідеології, релігійного дискурсу для виключення, для заперечення, спроби використання для виправдання терористичних актів і вбивства людей", - зазначив він.

Він також додав, що для Ізраїлю існують реальні загрози і опір використання релігійного чинника у війні, це питання існування держави Ізраїль. "Для такої країни як наша, яка страждає від терору, в тому числі і від терору, багато в чому пояснюване релігійними поглядами, - це дуже чутливе питання, реальний, а не тільки теоретичний, так як існує країна, яка загрожує нам знищенням , використовуючи релігійну ідеологію. Для нас, це питання існування та нашого майбутнього, коли релігійна ідеологія використовується як виправдання потенційних претензій на знищення нашої країни", - додав він.