ua en ru

Рекультивація Грибовицького звалища триватиме п'ять років

Рекультивація Грибовицького звалища триватиме п'ять років Фото: рекультивація Грибовицького звалища

Egis аналізує те, яким чином буде здійснюватися рекультивація полігону

Керівник програми поводження з твердими побутовими відходами у Львові Крістофер Раунд заявив, що рекультивація Грибовицького звалища триватиме мінімум п'ять років. Про це він розповів під час презентації проекту французької компанії Egis на Екологічному форумі 27 квітня, передає Zaxid.net.

"Основним компонентом проекту є роботи, зосереджені на Грибовицькому полігоні, а саме рекультивація полігону. Це місце ми ретельно вивчили і намагалися запропонувати рішення, які будуть реалістичними, будуть мати сталий характер, і в довготерміновій перспективі ми могли б уникнути фільтратів, та знали як з ними поводитися", - розповів представник Egis.

Раунд повідомив, що Egis аналізує те, яким чином буде здійснюватися рекультивація полігону.

"У довготерміновій перспективі на Грибовицькому полігоні рекультивація займе 5 років. Це потрібно робити поетапно і після цього ще 30 років здійснювати моніторинг. На цей момент ми розглядаємо різні рішення і різні варіанти поводження з полігоном, щоб повністю його рекультивувати", - сказав Раунд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Львівська міська рада 27 квітня проголосував за виділення 21 млн гривень містам області для виконання меморандуму про вивезення сміття зі Львова.