ua en ru

Ректор Податкової академії Мельник не з'явився в суд, за словами адвоката його готують до операції

Ректор Національного університету податкової служби Петро Мельник, затриманий за одержання хабара, не зможе бути присутній на засіданні суду об 11:00 через критичний стан здоров'я. 

Ректор Національного університету податкової служби Петро Мельник, затриманий за одержання хабара, не зможе бути присутній на засіданні суду об 11:00 через критичний стан здоров'я. Про це повідомив його адвокат, передає "BBC Україна".

Напередодні судове засідання, на якому мали обрати запобіжний захід Петрові Мельнику, перенесли на середу, 31 липня.

"Стан Петра Мельника критичний. На судове засідання об 11 ранку він прибути точно не зможе. Як буде далі, поки що інформації нема. І повідомити не можу", - сказав адвокат Мельника Олексій Назаренко.

Читайте також: Племінник ректора Податкової академії Мельника був затриманий у 2008 р. за хабарництво

За його словами, Петро Мельник перебуває в реанімації міста Буча (Київська область).

"Петра Мельника в реанімації готують до операції на серці. Вчора з 21:00 до 22:00 слідчий намагався в палаті хворого провести слідчі дії", - додав Назаренко.

Згідно з рішенням суду завтра Петро Мельник у 10:00 має бути доставлений до суду примусово.

У вівторок Петро Мельник прибув на засідання суду на кареті швидкої допомоги. У приміщенні суду він лежав на лаві. Після закінчення судового засідання його відвезли каретою приватної клініки "Медіком".

У вівторок Петро Мельник прибув на засідання суду на кареті швидкої допомоги. У будівлі суду він лежав на лаві. Після закінчення судового засідання його відвезли каретою приватної клініки "Медіком". Вчора Петра Мельника відпустили з-під варти, оскільки 72 години, передбачені для затримання до обрання запобіжного заходу, минули. Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу було перенесено на сьогодні.

У понеділок засідання суду тривало близько півгодини. Мельник повністю заперечував свою провину і постійно скаржився на погане самопочуття. Із залу суду ректор був доставлений машиною "швидкої допомоги" в лікарню. Захист Мельника повідомила, що у нього гіпертонічний криз.

Читайте також: Мельника відпустили з-під варти після 72 годин затримання

Ректор Національного університету державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітники ГУБОЗ при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, які чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за "сприяння у вступі".

У той же день Мельника госпіталізували до лікарні швидкої допомоги з діагнозом "блокада серця".

Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III та V скликань. На виборах у ВР VII скликання восени 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу № 95 (Київська обл.). Втім, здобути перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії в Київській обл., Більше половини округів опинилися за Партією регіонів.