ua en ru

Рекорд Різника, ротація лідерів і скандали в Луцьку: підсумки 17-го туру УПЛ

Рекорд Різника, ротація лідерів і скандали в Луцьку: підсумки 17-го туру УПЛ Фото: Дмитро Різник відбив п'ять пенальті поспіль і встановив рекорд УПЛ (upl.ua)

Сьогодні, 6 грудня, матчем "Дніпро-1" - "Чорноморець" завершився 17-й тур української Прем'єр-ліги з футболу. До зимової перерви клубам УПЛ залишилося зіграти ще один тур.

РБК-Україна підбило підсумки туру УПЛ.

Підігрів, пенальті, Монзуль

Рівненський "Верес" всі домашні матчі проводить на арені" Авангард " у Луцьку. Цього разу до них у гості приїхало київське "Динамо". Погода в Україні погіршилася, пішов сніг і температура впала нижче нуля. Але Підігрів газону на стадіоні "Авангард" не був включений, а поле було підмерзлим і твердим. Але суддя поєдинку Катерина Монзуль прийняла рішення поєдинок провести, чим не дуже були задоволені представники "Динамо".

"Боявся і переживав за здоров'я гравців. На щастя, зустрілися команди професіоналів, які добре ставилися один до одного, і все пройшло за правилами фейр-плей... Складне поле, складно було контролювати м'яч, встояти на ногах. У другому таймі трохи розтануло поле і стало легше грати нам", - зазначив після матчу наставник киян Мірча Луческу.

При цьому нині спортивний директор луцького клубу, а в минулому екс-гравець "Шахтаря" В'ячеслав Шевчук заявив, що питання з цього приводу потрібно адресувати працівникам стадіону.

"Ми повинні розуміти, що в Україні такий клімат. Газон дійсно жорсткий, але бригада арбітрів дала дозвіл на проведення гри, хоча розмова була досить жорсткою, доходило навіть до образ. Так, я знаю, що поле жорстке, але що я можу зробити? Це питання до працівників стадіону", - заявив Шевчук.

Хоча рік тому він же, коли був експертом на телеканалі, в аналогічній ситуації за участю "Шахтаря", який повинен був 13 грудня грати з "Інгульцем" на замерзлому газоні стадіону в Кропивницькому, був активно за технічну поразку приймаючої сторони. Що в підсумку й сталося.

Але це був не єдиний скандал поєдинку в Луцьку. У другій половині кияни додали і заробили пенальті. Штраф взяв бити Віктор Циганков і пробив вдало. Але Монзуль зафіксувала, що гравці до удару вбігли в штрафну і змусила пенальті перебити. З другого разу Циганков пробив вище воріт. Правда, на повторі видно, що першими в штрафну вбігли саме гравці "Вереса".

Рекорд Різника, ротація лідерів і скандали в Луцьку: підсумки 17-го туру УПЛ

Фото: скрінштот з трансляції поєдинку на телеканалі "Футбол 1"

До призначення цієї "точки", до слова, також можуть бути питання - Денису Гармашу дійсно наступили на ногу в штрафному майданчику, ось тільки він впав, зробивши після цього ще два кроки.

Ротація лідерів

"Динамо" до 17-го туру підходило в якості лідера турнірної таблиці завдяки кращій різниці голів. У киян було + 35, а у "Шахтаря" +33. Свій матч "гірники" виграли 6:1 у "Львова", хоча програвали аж до кінця першої половини, а чотири голи забили в проміжку між 78-ю і 90-ю хвилинами. "Динамо" перемогло також розгромно - 3:0. Таким чином в обох клубів рівна кількість і очок і різниця голів, але донеччани забили більше голів і за додатковими показниками змінили киян на чолі таблиці.

Гроза пенальтистів

Один з претендентів на третє місце - полтавська "Ворскла", слідом за розгромною поразкою від "Дніпра-1" в минулому турі (1:5), втратила очки в матчі з "Рухом", який йде в нижній частині таблиці (0:0). До того ж могли "зелено-білі" і зовсім програти. Але воротар полтавського клубу Дмитро Різник відбив пенальті під кінець першої половини матчу. Це вже п'ятий відбитий пенальті Різником поспіль, що є абсолютним рекордом УПЛ. Всього кіпер "Ворскли" за кар'єру відбив 7 одинадцятиметрових і всі в 2021 році.

Всі результати туру:

"Шахтар" - "Львів" 6:1

Тете 45 (п), Педріньо, 55, Бондаренко, 78, Марлос, 85 (п), Степаненко, 86, Конопля, 90 - Ернест, 17

Вилучення: Махмутович ("Львів"), 81

"Верес" - "Динамо" 0:3

Вербич, 21, 61, Циганков, 65

На 54-й хвилині Циганков ("Динамо") не реалізував пенальті (повз ворота)

Вилучення: Немчанінов ("Верес"), 88

"Рух" - "Ворскла" 0:0

На 38-й хвилині Климчук ("Рух") не реалізував пенальті (голкіпер)

Вилучення: Кравчук ("Ворскла"), 61

"Металіст-1925" - "Колос" 0:1

Каріока, 28

"Зоря" - "Інгулець" 1:0

Фаворов, 62

"Олександрія" - "Минай" 3:0

Спінеллі, 27, Третьяков, 36, Дубра, 84

"Десна" - "Маріуполь" 3:3

Арвеландзе, 51, Юрченко, 57, Волошин, 80-Кащук, 24, 49 (п), Хромей, 90

На 75-й хвилині Будківський ("Десна") не реалізував пенальті (штанга)

"Дніпро-1" - "Чорноморець" 3:1

Піхальонок, 19, Довбик, 64 (п), Ігнатенко, 71 - Ісаєнко, 12

Рекорд Різника, ротація лідерів і скандали в Луцьку: підсумки 17-го туру УПЛ