ua en ru

Реконструкція Контрактової площі може розпочатися у 2016 р

Реконструкція Контрактової площі може розпочатися у 2016 р Фото: Контрактова площа

Переможцем конкурсу на кращу концепцію організації простору на Контрактовій площі став проект "Київська вітальня"

Реконструкція Контрактової площі у Києві може розпочатися у 2016 р. Про це повідомляє прес-служба Департаменту містобудування та архітектури.

"14 липня 2015 року в Департаменті містобудування та архітектури відбулася презентація проекту-переможця конкурсу на визначення кращої концепції організації громадського простору на Контрактовій площі. Конкурс проходив у травні цього року. В ньому брали участь 14 проектів.

Переможцем конкурсу став проект "Київська вітальня", підготовлений Антоном Олійником, Єгором Штефаном, Сергієм Ферлеєм, Денисом Матвієнком, Віктором Герасименком, Ольгою Прокопенко, Оленою Орап, Марією Пахомовою, Олексієм Пахомовим та Володимиром Зотовим з Buro-o", - йдеться в повідомленні.

Як зазначила координатор конкурс Анна Бондар, реконструкція Контрактової площі може розпочатися навесні 2016 року.

"Взимку тут можуть бути проведені роботи з благоустрою та розчищення площі. За умови наявного фінансування, розпочати реконструкцію можна вже навесні 2016 року. Відповідні пропозиції до програми соціально-економічного розвитку на наступний рік будуть надані Департаментом містобудування восени", - сказала вона.

Нагадаємо, 29 травня 2015 р. мер Києва Віталій Кличко відкрив після реконструкції пішохідну зону біля Поштової площі.