ua en ru

Реконструкція Бортницької станції аерації дасть можливість продовжити роботу мулових полів ще на 5 - 7 років, - КМДА

Реконструкція з нарощування дамб Бортницької станції аерації дасть можливість продовжити стабільну роботу мулових полів ще на 5 - 7 років. Про це заявив керівник департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Дмитро Новицький, повідомляє прес-служба КМДА.

"Загрози прориву дамби немає. Однак, у зв'язку зі складними погодними умовами (інтенсивні опади, перепад температури), ми маємо виникнення ерозійного ефекту верхній частини дамб, є місця розмиву верхнього шару окремих ділянок греблі. Причиною таких руйнувань є відсутність дорожнього покриття, яке виконує функцію не тільки транспортного сполучення, але і захищає від надмірного насичення водою, що викликає порушення цілісності дамби. Виявлені пошкодження будуть усунені найближчим часом", - сказав Новицький.

За його словами, щоб завершити роботи на мулових полях № 1 (пристрій дорожнього покриття) і продовжити на дільниці № 2 в поточному році на ці цілі передбачено близько 10 млн. грн.

Так, з початку будівельно-монтажних робіт з реконструкції дамб мулових полів, на дільниці № 1 відсипане 23 тис. 132 метрів кубічних грунту по нарощуванню дамб до проектних позначок, побудовані 2 пропускні і 6 випускних колодязів. Крім того, виконані роботи по зміцненню узбіччя та укосів автодороги і укосів нарощених до проектних позначок земляних дамб грунтом з посівом трави.

На мулових полях № 2 відсипане 53 тис. 900 метрів кубічних грунту і побудовано 6 пропускних колодязів.

Читайте також: Азаров доручив Вілкулу перевірити реальний стан Бортницької очисних споруд і оцінити ризики їх розмиву.