ua en ru

Через реконструкцію Шулявського шляхопроводу у Києві буде змінено рух транспорту

Через реконструкцію Шулявського шляхопроводу у Києві буде змінено рух транспорту Фото: проект Шулявського шляхопроводу (facebook.com/kievtransport)

Підготовка до реконструкції Шулявського шляхопроводу розпочинається з 1 травня

Через реконструкцію Шулявського шляхопроводу у Києві буде змінено рух транспорту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації у Facebook.

"З 1 травня розпочинається підготовка до реконструкції Шулявського шляхопроводу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі опрацьовується схема руху транспорту на час проведення робіт. Зокрема, планується встановлення трьох світлофорів, перенесення контактної мережі для безперебійного руху тролейбусів.

У відомстві зазначаєть, що будівництво Шулявського шляхопроводу триватиме орієнтовно 17 місяців.

Так, на період реконструкції Шулявського шляхопроводу передбачено, зокрема, такі зміни:

  • рух по вул. Олександра Довженка - вул. Вадима Гетьмана (в бік Караваєвих Дач) відбуватиметься по вулицях: Антона Цедика (вул. Ежена Потьє), Петра Нестерова з виїздом на проспект Перемоги (на цій ділянці проспекту Перемоги буде встановлено тимчасовий світлофор), Гарматній, Виборзькій та поверненням на вул. Вадима Гетьмана.
  • по вул. Вадима Гетьмана - вул. Олександра Довженка (бік вул. О.Теліги) буде збережено існуючий виїзд на проспект Перемоги з можливістю прямого перетину проспекту з виїздом на вул. Олександра Довженка (на цій ділянці також буде встановлений тимчасовий світлофор).
  • односторонніми будуть вулиці Антона Цедика (Ежена Потьє) до вул. Петра Нестерова та вул. Петра Нестерова в напрямку проспекту Перемоги (буде встановлений тимчасовий світлофор).
  • тролейбусний рух з боку Севастопольської площі по вул. Вадима Гетьмана, матиме кінцеву зупинку "Індустріальний міст". З боку вул. О.Теліги по вул. Олександра Довженка - "Івана Гонти".

З 1 травня розпочинається підготовка до реконструкції Шулявського шляхопроводу. У Департаменті транспортної...

Опубліковано Департамент транспортної інфраструктури КМДА 25 квітня 2018 р.

Зазначимо, наприкінці лютого 2017 року у Києві в районі метро "Шулявська" обвалилася частина мосту. Мер міста Віталй Кличко, коментуючи обвал мосту заявив, що "аварійним він визнаний не був...він утомився від часу". Крім того, Кличко зазначав, що обвал мосту в Києві тільки прискорить дії мерії, спрямовані на реконструкцію шляхопроводу.

Крім того, повідомлялося, що через обвал мосту подав у відставку глава "Київавтодору" Олександр Густелев. Крім того, був звільнений заступник голови КМДА з питань транспортної інфраструктури Ілля Сагайдак.
Раніше реконструкція Шулявського шляхопроводу анонсувалася на кінець 2017 року, на реалізацію проекту передбачалося до двох років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві з 27 квітня 2018 року буде обмежено рух на Набережному шосе.