ua en ru

Регулятори ЄС дали Google 4 місяці на зміну політики в галузі захисту інформації

Національне агентство Франції з інформаційних та комп'ютерних технологій (CNIL) від імені всього Євросоюзу зажадало від Google зміни політики в галузі захисту інформації. Європа готова чекати 4 місяці, в іншому випадку IT-гігантові можуть загрожувати санкції, повідомляє телеканал "Росія 24".

Однак самі регулятори, подібні CNIL, не мають права карати Google на території всього Євросоюзу. У минулому вони домагалися від окремих компаній лише виплати штрафів в межах одного-двох держав.

Якщо мова піде про більш серйозні санкції, доведеться задіяти міжнародні органи, такі як Європейський суд. Теоретично Google може затягнути переговори і перевірити, наскільки небезпечним буде для неї судовий розгляд.

Компанія в черговий раз заявила, що її система збору інформації про дії користувачів повністю відповідає європейському законодавству.

Google збирає дані про людей через онлайн-сервіси, що дозволяє краще контролювати інформацію і не допускати її витоку, створювати єдині правила конфіденційності і поширювати рекламу серед цільової аудиторії.

Раніше стало відомо, що Федеральна комісія з торгівлі США (FTC) за підсумками розслідування діяльності Google може рекомендувати уряду почати судовий розгляд. Експерти агентства вирішили розібратися, як працюють пошукові алгоритми.

Є підозри, що компанія штучним шляхом збільшує популярність своїх власних продуктів, піднімаючи їх вище в списку пошукових результатів. Продукція прямих конкурентів "світиться" набагато менше.

Але FTC не приєдналася до інших регуляторів, що вимагає від Google зміни політики в галузі захисту інформації.

Читайте також: Влада США підозрює Google у нечесній конкуренції