ua en ru

Регулятор фондового ринку анулював ліцензію ПФТС

Регулятор фондового ринку анулював ліцензію ПФТС Фото: НКЦПФР анулював ліцензію ще однієї біржі

Біржа скличе Наглядову Раду, щоб визначитися з подальшими діями

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) анулювала ліцензію фондової біржі ПОА "Фондова біржа ПФТС" на ведення професійної діяльності на фондовому ринку. Про це повідомила прес-служба регулятора фондового ринку.

У повідомленні йдеться, що підставою для прийняття такого рішення стало документальне підтвердження встановлення факту контролю (вирішального впливу) над діяльністю ліцензіата осіб інших держав, які здійснюють збройну агресію проти України (п. 9 ч. 2 статті 16 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності").

За даними від НКЦПФР, комісія раніше отримала інформацію про плани покупки пакета ПФТС, який належить "Московської біржі ММВБ - РТС", компаніями "Фондова компанія "Фаворит" та "Інвестиційний капітал Україна" (ICU). Остання при цьому не змогла надати регулятору попередню угоду продавця акцій "Московської біржі ММВБ - РТС". У свою чергу "Фондова компанія "Фаворит" не надала інформацію про наявність у них грошей на придбання відповідного пакета акцій і дані про майбутніх кінцевих бенефіціарів біржі.

"Комісія, не маючи достатніх підтверджень можливості виконання умов законодавства у сфері ліцензування з боку ПФТС, вирішила анулювати ліцензію біржі", - повідомляє прес-служба.

Прес-служба "Фондової біржі ПФТС" у свою чергу повідомила, що найближчим часом скличе Наглядова рада, яка визначить позицію акціонерів за згаданим рішенням регулятора фондового ринку і визначить подальші дії для вирішення цього питання. Як передає прес-служба ПФТС, компанія впевнена, що в позитивному вирішенні ситуації, що склалася і у подальшій успішній роботі на фондовому ринку України як організатора торгівлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НКЦПФР анулювала ліцензію "Української міжбанківської валютної біржі" (УМВБ).