ua en ru

Регулятор фондового ринку анульовав 42 ліцензії

Регулятор фондового ринку анульовав 42 ліцензії Фото: НКЦПФР продовжує анульовувати ліцензії

Підставою стало невикористання 35-ма профучасниками своїх ліцензій протягом 12 - 24 місяців

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) анулювала 42 ліцензії на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку. Про це рішення комісії, прийняте на засіданні 8 жовтня 2015 р., повідомляє прес-служба НКЦПФР.

У повідомленні говориться, що серед анульованих ліцензій на ведення діяльності з торгівлі цінними паперами 4 - на дилерську діяльність, 3 ліцензії на брокерську діяльність, 34 - на провадження андеррайтингу та 1 - на управління цінними паперами.

"Ліцензії анульовані у зв'язку з нездійсненням ліцензіатами даного виду професійної діяльності на фондовому ринку протягом року, а саме протягом 2014 р., I - II кварталів 2015 р. і III кварталу 2015 р. (згідно нерегулярних даних станом на 6.10.2015 р.)", - повідомляє прес-служба.

За словами голови НКЦПФР Тимура Хромаєва, якщо компанія не використовує ліцензію протягом 12-24 місяців з моменту його видачі, регулятор має право прийняти рішення про її відкликання.

Всього ліцензії анульовані у 35 професійних учасників фондового ринку. Серед них, ПАТ "Аграрний комерційний банк", ПАТ "Український банк реконструкції та розвитку", ПАТ "ІНГ Банк Україна", ПАТ "Банк Кредит Дніпро", ПАТ "Перший інвестиційний банк", ПАТ "КБ "Хрещатик", ПАТ "Діамантбанк", ПАТ "КБ "Фінансовий партнер", ПАТ "Державний земельний банк", ВАТ "Міжнародний інвестиційний банк", ПАТ "КБ "Правекс-Банк" та інші.

Повністю анульовані всі ліцензії на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку тільки у ПАТ "Державний земельний банк", який зараз проходить процедуру ліквідації. Інші компанії мають ліцензії на інші види професійної діяльності на фондовому ринку", - повідомляє прес-служба комісії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що регулятор фондового ринку анулював ліцензію ПФТС.