ua en ru

Регламентний комітет чекає на пояснення щодо подій у Раді 15 березня, - Пинзеник

Регламентний комітет чекає на пояснення щодо подій у Раді 15 березня, - Пинзеник Фото: регламентний комітет чекає на пояснення щодо подій у Раді

Віце-спікер Сироїд має надати пояснення мотивів закриття пленарного засідання

Комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради дасть оцінку подіям, які відбулися у сесійній залі парламенту 15 березня, після того, як отримає пояснення від усіх сторін. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради журналістам заявив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було звернення до Голови ВРУ і в.о. керівника апарату ВРУ щодо підстав і обставин перебування у залі пленарних засідань осіб, які не є народними депутатами і не є працівниками апарату. Після того, як ми одержимо пояснення з одного і другого питання, ми будемо готові їх вивчати і роботи якісь висновки", - заявив Пинзеник.

Також він зазначив, що віце-спікер Оксана Сироїд має надати пояснення щодо підстав і мотивів для закриття пленарного засідання 15 березня.

Нагадаємо, 15 березня Оксана Сироїд достроково закрила ранкове засідання Ради після того, як до сесійної зали за ініціативи представників фракції "Народний фронт" зайшли люди у військовій формі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламентська коаліція “Європейська Україна” вимагає від віце-спікера Верховної Ради України Оксани Сироїд подати у відставку.