ua en ru

Регламентний комітет вважає невмотивованим подання ГПУ щодо Дейдея

Регламентний комітет вважає невмотивованим подання ГПУ щодо Дейдея Фото: Євген Дейдей (УНІАН)

Луценко заявив, що слідство встановило факти незаконного збагачення Дейдеєм на суму близько 6 млн гривень

Комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради України вважає не обґрунтованим і невмотивованим подання, підтримане та внесене до Верховної Ради України генеральним прокурором Юрієм Луценком 21 червня 2017 року про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Євгена Дейдея. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет вважає, що подання ... є недостатньо обґрунтованим, невмотивованим та не містить конкретних фактів", - йдеться у висновку комітету.

Нагдаємо, раніше повідомлялося, що за словами генерального прокурора Юрія Луценка, слідство встановило факти незаконного збагачення Дейдеєм на суму близько 6 млн гривень.

За словами Луценка, досудове слідство встановило, що в період з 2009 по 2016 рік Дейдей придбав активи і нерухомість на суму близько 6 млн гривень.

"Різниця між офіційними доходами і придбаним майном значна. Такі дії підпадають під статтю 368 (Кримінального кодексу України, - ред.) - незаконне збагачення", - зазначив Луценко.