ua en ru

Регламентний комітет може розглянути подання ГПУ щодо Добкіна до 7 липня, - Луценко 

Регламентний комітет може розглянути подання ГПУ щодо Добкіна до 7 липня, - Луценко  Фото: Михайло Добкін (Володимир Гонтар/УНІАН)

Перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник заявив, що йому нічого не відомо про відповідний факт

Комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради України може розглянути подання Генеральної прокуратури про зняття недоторканості з народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна до п'ятниці, 7 липня. Про це сьогодні на засіданні регламентного комітету заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У п’ятницю голова ВРУ направив лист для дачі пояснень пану Добкіну. Враховуючи це, зараховується п’ятиденний термін і до п’ятниці він може бути розглянутий", - заявив Луценко.

У свою чергу, перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник заявив, що йому нічого не відомо про відповідний факт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народний депутат від "Опозиційного блоку" Михайло Добкін підозрюється в нанесенні Харкову збитків у розмірі 178 млн гривень.

Так, Добкін підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.