ua en ru

Регламентний комітет Ради перевірить законність ініціативи про проведення позачергової сесії, - прес-служба ВР

Комітет Верховної Ради України (ВР) з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України перевірить законність ініціативи про проведення позачергової сесії. Про це повідомляє прес-служба ВР.

Така необхідність виникла у зв'язку з тим, що Владислав Лук'янов (нардеп фракції ПР), 25 січня 2013 р. зареєстрував лист, "в якому представлена ​​інформація про перетинання державного кордону десятьма народними депутатами України, які згідно з поданими ініціаторами документами своїми підписами підтримали пропозицію про проведення позачергового засідання. Оскільки наведена інформація, на думку народного депутата України Лук'янова, містить ознаки кримінальних злочинів, передбачених статтями 358 і 366 Кримінального кодексу України, він звернувся з пропозицією взяти до відома вищезазначену інформацію при розгляді та вирішенні питання про скликання позачергової сесії Верховної Ради України 29 січня 2013 року ", - говориться в повідомленні прес-служби.

Крім того, в прес-службі ВР нагадали, що для розгляду документа на підтримку ініціативи про включення до порядку денного сесії Ради питання про висловлення недовіри Генеральному прокурору України з відповідними підписами народних депутатів - ініціаторів, про який згадується у вимозі про скликання позачергової сесії, на сьогодні у ВР не зареєстровано, а тому відсутні підстави для видання відповідного розпорядження голови Верховної Ради України з цього питання.

Читайте також: Опозиція передала 158 підписів для проведення позачергової сесії ВР.