ua en ru

Регламентний комітет спростував заяви Луценка про повернення до ГПУ подання щодо Дейдея 

Регламентний комітет спростував заяви Луценка про повернення до ГПУ подання щодо Дейдея  Фото: Євген Дейдей (прес-служба партії "Народний Фронт")

Пинзеник заявив про непорозуміння по питанню щодо Дейдея

Комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради не ухвалював рішення, яке б передбачало повернення назад до Генеральної прокуратури подання на зняття недоторканості з народного депутата від фракції "Народний фронт" Євгена Дейдея. Про це сьогодні на засіданні комітету заявив перший заступник його голови Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора відбулося, я так розумію, певне непорозуміння. Комітет у жодному разі не приймав жодної рекомендації щодо розгляду чи не розгляду подання генерального прокурора на пленарному засіданні ВРУ. Комітет постановляє висновок, а спрямування цього висновку до ГПУ чи ВРУ для постановлення рішення - це є диспозитивне повноваження голови ВРУ", - заявив Пинзеник.

Варто зазначити, у понеділок, 3 липня, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що рішення комітету не дозволяє виносити подання на Дейдея на розгляд у сесійній залі парламенту.

Нагадаємо, регламентний комітет вважає необґрунтованим і невмотивованим представлення, підтримане та внесене до Верховної Ради України генеральним прокурором Юрієм Луценком 21 червня 2017 року про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Євгена Дейдея.