ua en ru

Регламент проведення електронних держзакупівель в Україні буде затверджений в листопаді, - Мінекономрозвитку

Регламент проведення електронних державних закупівель в Україні буде затверджений вже в листопаді 2012 р. Про це сьогодні, 18 жовтня, повідомив директор департаменту державних закупівель та державного замовлення Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Борис Горбанський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що в листопаді він вже буде затверджений", - повідомив він.

За його словами, на сьогоднішній день випрацьовується відповідна нормативна база.

"Законом дійсно передбачено, що з 1 січня 2013 р. за переліком товарів і послуг, встановлених Кабінетом міністрів, будуть проводитися електронні аукціони. На сьогоднішній день ми працюємо над розробкою нормативної бази, в тому числі два проекта постанов Кабінета міністрів знаходяться на погодженні в органах виконавчої влади. Є ще питання технічного плану і регламенту взаємодії замовників, учасників, претендентів і операторів, які зараз виписуються", - повідомив Горбанський.

Він зазначив, що електронні аукціони дозволяють зекономити від 15% до 30% бюджетних коштів.

Нагадаємо, що 5 липня Президент України Віктор Янукович підписав зміни до закону "Про здійснення державних закупівель". Вони повинні автоматизувати процес держзакупівель завдяки введенню нової процедури - електронного реверсивного аукціону.

Читайте також: ВР має намір зобов'язати учасників держзакупівель мати виробництво в Україні