ua en ru

Реєстрація земділянок та держактів здійснюється з дотриманням встановлених термінів та відповідає вимогам Кабміну, - Держземагентство

Реєстрація земельних ділянок та державного акту здійснюється з дотриманням встановлених термінів та відповідає вимогам Кабінету міністрів України від 9 вересня 2009 р. №1021. Про це повідомляє у листі "Інформація про виконання пункту 3 розділу 4 протоколу засідання Кабінету міністрів України від 5 березня 2012 р. №16" прес-служба Державного агентства земельних ресурсів України.

Також відповідно до постанови Кабінету міністрів України 1 серпня 2011 р. №835 "Про деякі надання Державним агентством земельних ресурсів та його територіальними органами платних адміністративних послуг" управліннями надаються послуги на платній основі.

Випадки надання послуг за цінами, нижчими від середніх ринкових, необґрунтованих надання знижок до цін (тарифів) послуг перевіркою не встановлено.

Керівникам територіальних органів земельних ресурсів, де виявлені порушення, дана вказівка виправити помилки та не допускати подібних випадків у майбутньому.

Протягом тижня спеціалістами головного управління Держкомзему в Київській області проводиться прийом в середньому 70 громадян, в територіальних органах - 300-400 громадян. В головному управління Держкомзему у Києві - 70 громадян щомісяця. Про це йдеться

Головними управліннями згідно закону України про "Державну експертизу землевпорядної документації" проводиться держекспертиза документації та техдокументації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Строки та порядок проведення експертизи у відповідності до вимог статті 34 закону не перевищують 20 робочих днів від дня реєстрації об'єкта. Прострочення термінів у Черкаській області відбувається через затримку плати за проведення експертизи відповідно до ст. 39 закону.