ua en ru

Regal Petroleum продав Chevron свою концесію в Румунії

Regal Petroleum Plc (Великобританія) продав свою концесію в Барладе (Румунія) Chevron Exploration. Про це йдеться в повідомленні компанії, опублікованому на сайті Лондонської фондової біржі.
Нагадаємо, 30 вересня Regal Petroleum повідомила, що має намір продати свою ліцензію в Румунії Chevron за 25 млн дол, в якості переорієнтації своєї діяльності в Україні.
Energees Management Ltd (Кіпр) 7 лютого зробила нову пропозицію про покупку частини акцій Regal Petroleum за ціною 0,38 фунтів стерлінгів за акцію, що на 14 пенсів (58%) більше, ніж у попередньому реченні.
Energees Management належить українському "Смарт-холдингу", підконтрольному бізнесменові Вадиму Новинському. Інвестиційна діяльність групи компаній "Смарт-холдинг" сфокусована на вкладеннях в Україні, країни СНД і Європи. Найбільшою інвестицією є 25% міжнародної вертикально-інтегрованої гірничо-металургійної групи «Метінвест», що об'єднує 27 підприємств в Україні, Європі та США (інші 75% належать холдингу СКМ Ріната Ахметова).
Основними нафтогазовими активами Regal Petroleum є Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське (SV) газоконденсатні родовища (Полтавська обл). У кінці жовтня 2010 р. у Regal виникли ускладнення при бурінні свердловини SV-69 (Свиридівське родовище): при спробі вилучення бура з свердловини його нижня частина застрягла. Крім того, Regal через проблеми з регулятивними органами призупинила видобуток в Україні, показники її видобутку виявилися нижче очікуваних.